Ördögnyelv rendelése

A kóladió-kivonat

(5/1)

Egy természetes étrendkiegészítő, amelyet két kólanövényfaj, a Cola nitida és a Cola acuminate magjaiból nyernek. A kólanövények örökzöld fák, amelyek Afrikában és Dél-Amerikában elterjedtek és akár 20 méter magasra is megnőnek.
A kóladió-kivonat számos energiaital, müzliszelet, reformélelmiszer összetevője, valamint megvásárolható önmagában és teljesítménynövelő vagy testsúlycsökkentő táplálékkiegészítők hatóanyagaként is elterjedt. A kóladió viszonylag nagy mennyiségben tartalmaz koffeint – ezt a hatását használják ki számos étrendkiegészítőben, amelyek a fogyást és az állóképesség javítását szolgálják. A kóladió-kivonat kiváló víz- és vizelethajtó, de használható fejfájás ellen, különböző reumás megbetegedések és ízületi gyulladások esetén, szamárköhögés és asztma kezelésére.

kóladió kivonat

Az őslakosok Nyugat- és Közép-Afrikában évszázadok óta használták a kóladiót természetes orvosságként, majd rabszolgaként Amerikába hurcolva vitték magukkal ősi gyógynövényüket is. Silány minőségű ivóvizüket kóladióval ízesítették, hogy megvédjék magukat a fertőzésektől és jobban bírják a kemény fizikai megterhelést, ami a robotmunkával együtt járt. Tőlük vették át az üdítőitalok gyártói, így született meg a világhírű piroscímkés kólaital is.
A kóladió-kivonat hatásosságához nem fér kétség, megoszlanak azonban a vélemények arról, hogy minek is köszönhetők kiváló tulajdonságai. Egyes nézetek szerint a kávéban található koffeinnel megegyező hatása van, míg mások azt tarják, hogy teobromin és tannin tartalma, valamint egyéb vegyületei miatt attól eltérő a hatása. Csillapítja az éhségérzetet és a fáradtságot, élénkítőszer, gyakran használatos az alkoholfogyasztás elvonásaként jelentkező másnaposság tüneteinek enyhítésére. A kóladió-kivonat agyi értágítóként működik, serkenti a vér áramlását a fejbe.

Biztonságos adagja testsúly kilogrammonként legalább napi 0,7 gramm naponta. Természetesen egyéni toleranciától függően ez az érték jelentősen eltérhet más és más egyének esetében, akár negatív, akár pozitív irányba. Koffeinre érzékeny személyeknek nem ajánlott!

 

Vélemények (1)

Dániel

2017. Aug 22.
Ami tetszik:Nekem bevált
Ami nem tetszik:Kicsit drága

Eleinte féltem, hogy beválik-e majd a kóladió, mert elég drágának találtam, de végül megérte, mert nekem bevált. Nem csodaszer, de azért sikerült leadnom pár kilót!