AZ ÖRDÖGNYELV KIVONATRÓL

Az ördögnyelv kivonat más néven a glükomannán por a konjak növény kivonatát jelenti. Ez a növény túlnyomóan Kínában, Japánban, Koreában növekszik, és ma már igen sok helyen kapható kapszula vagy por formájában. Az ördögnyelv kivonatokról bebizonyították, hogy igen hatékonyan segítik elő a fogyást, a cukorbetegség kezelését, illetve a koleszterin szabályozását is.

FELHASZNÁLÁS

A glükomannánt ma már igen gyakran használják a nyugati országokban is, főként élelmiszer-adalékanyagként, illetve étrend-kiegészítőként. A kutatók rámutattak arra, hogy a glükomannán igen nagy mennyiségű vizet képes elnyelni, ezáltal nagyon hatékony a székrekedés kezelésére, az ételek sűrítésére vagy akár fogyókúrás célú használatra. Főzéshez felhasználva sűrítésre, gélesítőszerre, filmképzőként, emulgeálószerként, stabilizátorként lehet felhasználni.

 

TÖRTÉNELEM

Az ázsiai országokban konjak kivonatot több, mint 2000 éve használnak a hagyományos ételekben, például a tésztákban és a tofuban. Kínában a glükomannánt a következő betegségek kezelésére használják: asztma, köhögés, sérv, emlő fájdalmak, égések és más bőr rendellenességek.

 

ELŐNYÖK

Az ördögnyelv lassítja a cukor és a koleszterin felszívódását a bélben, így képes szinten tartani a vércukorszintet és csökkenteni a koleszterinszintet. Igen hatékony a fogyókúrában is, mivel fogyasztásával csökkenthető a kalóriabevitel.

 

ADAGOLÁS

A jól tolerálható adag 2-13 gramm/nap között változik, egészségi állapottól függően. Nagyon fontos azonban, hogy ha rendszeresen szedünk valamilyen más gyógyszert, akkor ezt és a glükomannánt eltérő napszakban szedjük, hogy ne zavarják meg egymás hatását.

 

ELLENJAVALLATOK

Az ördögnyelv a legtöbb esetben biztonságos, mivel nem történik vele más, minthogy szimplán áthalad az emésztőrendszeren. Ugyanakkor a tudósok rámutatnak arra, hogy ha a tablettákhoz az egyének nem vesznek elegendő vizet, akkor nyelőcső elzáródást vagy bélelzáródásokat eredményezhetnek. Terhesség és szoptatás alatt ellejavalt a fogyasztása.

Ördögnyelv termékek

Dr.Herz Ördögnyelvforte 500 mg kapszula 60 db

Dr.Herz Ördögnyelv forte 500 mg kapszula 60 db

Az ördögnyelv hatóanyaga a glükomannán, csökkentett kalóriabevitel mellett segítheti a fogyást.

Ár: 2695 Ft
Megnézem

JutaVit Ördögnyelvkapszula 120db

JutaVit Ördögnyelv kapszula 120db

Jutavit Ördögnyelv kapszula az ideális testsúlyért és koleszterinszintért zöldtea kivonattal, zöldkávé kivonattal és krómmal.

Ár: 3090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!